Barak Odası - Barak Kültür Mekânı

Barak Ovası, Antep Fıstığı Diyarı, Barakeli, Barak Kültürü, Anılar ve Hikâyeler... Dr. Göksel Tiryaki

▼
08 Eylül 2018

Antep Fıstığı Verimi ve İçleri

›
Antep Fıstığı İçi Rahmetli Babam 'Kanatlı' : "Her birinin altında tonlarca emeğim var!" şeklinde anmıştı bir keresind...
07 Eylül 2018

Üzerlik

›
Barakeli’nde 'Yüzerlik' derler, ilkbaharda kendiliğinden çıkan bodur bir ottur, yuvarlak tohumları süs eşyası yapımında kullanılır....

Lapa

›
Barak'ta kırmızı mercimeğin bol olduğu zamanlardan kalma bir 'efsane'dir lapa. Açıkçası çocukken pek sevilmezdi ama çoğu şeyde ...

Sallama Ekmeği, Semsek ve Barak Kahvaltısı

›
Bana göre, biz Türklerin insanlığa güzel katkılarından biri kahvaltı sofrasıdır. İşte Barak Ovası'nda, cömert bir ailenin büyük oranda ...

Sıkmaç

›
Geniş ailelerin bir numaralı kahvaltı seçeneğiydi. Aslında zarureti demek daha doğru, kaç baş horanta (aile) taze ve sıcak ekmeğe dürmeden ...

Topaç

›
Eskiden buzdolabının yaygın olmadığı zamanlarda, kesilen hayvanların hemen hemen çoğu yeri küçük kuşbaşı şekilde doğranır, yine hayvanın ke...
06 Eylül 2018

Kadınların Köyü İstememesi…

›
Gözlemleyebildiğim kadarıyla Barak’taki şehre göçün en önemli sebeplerinden biri , özellikle kadınların artık köyü pek istememesi ve del...
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkımda

Fotoğrafım
tirekili
İşte bu bereketli topraklardan çıktık. Bu verimli toprakların ve güzel insanlarının hikâyesini yazmaya, anlatmaya ve çektiğimiz veya derlediğimiz fotoğraf ve videolarla tanıtmaya çalışıyoruz. Belki unuttuğunuz, belki kaybettiğiniz, belki arada bir hatırladığınız ve belki de hiç zihninizden atamadığınız o hasret dolu geçmişinizden, bugüne dair önemli yansımaları da olan hatıralar ve hikâyeler bunlar. Dr. Göksel Tiryaki
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.