Barak Odası - Barak Kültür Mekânı

Barak Ovası, Antep Fıstığı Diyarı, Barakeli, Barak Kültürü, Anılar ve Hikâyeler... Dr. Göksel Tiryaki

▼
21 Eylül 2018

Deşti Karpuzu

›
Barak Ovası'nın hey gözünü sevdiğimin o kızıl renkli toprakları, deştisinde (sadece yağmur suyuna dayalı tarım) bile neler bitmez ki ! ...
19 Eylül 2018

Barak Ovası'ndaki Tiryakilerin Geçmişi

›
Barak Kitaplarımızın Linki Tiryakioğlu Mehmet'e İlişkin Belge Yaptığım araştırmalar sonucunda, Tiryakilerin Barakların çoğundan f...
14 Eylül 2018

Ağaçaltı Kurusu

›
Barak'ın o bereketli ve deşti kızıl renkli topraklarının en harika ürünlerinin başında antep fıstığı gelir şüphesiz. Yalnız antep fıst...

Barak'ın Üzümleri

›
Çeşit çeşit üzüm olur Barak Ovası'nda; yerel isimleri ise "tâhnevî, hâtın parmağı, inek memeği, dumuşkû, gâra, künefe" ve ü...
09 Eylül 2018

Dürümün Ucundaki Ana Şefkati

›
Şimdilerde dürüm deyince, çoğu kişi kıyma kebabının (adana diye namlanmış maalesef!) lavaş ekmeğe sarılmasını anlıyor. Oysa "Dürüm yap!...
08 Eylül 2018

Antep Fıstığı Verimi ve İçleri

›
Antep Fıstığı İçi Rahmetli Babam 'Kanatlı' : "Her birinin altında tonlarca emeğim var!" şeklinde anmıştı bir keresind...
07 Eylül 2018

Üzerlik

›
Barakeli’nde 'Yüzerlik' derler, ilkbaharda kendiliğinden çıkan bodur bir ottur, yuvarlak tohumları süs eşyası yapımında kullanılır....
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkımda

Fotoğrafım
tirekili
İşte bu bereketli topraklardan çıktık. Bu verimli toprakların ve güzel insanlarının hikâyesini yazmaya, anlatmaya ve çektiğimiz veya derlediğimiz fotoğraf ve videolarla tanıtmaya çalışıyoruz. Belki unuttuğunuz, belki kaybettiğiniz, belki arada bir hatırladığınız ve belki de hiç zihninizden atamadığınız o hasret dolu geçmişinizden, bugüne dair önemli yansımaları da olan hatıralar ve hikâyeler bunlar. Dr. Göksel Tiryaki
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.