Barak Odası - Barak Kültür Mekânı

Barak Ovası, Antep Fıstığı Diyarı, Barakeli, Barak Kültürü, Anılar ve Hikâyeler... Dr. Göksel Tiryaki

▼
28 Eylül 2018

Barak Üçlemesi

›
Barak’a ilişkin ilk basılı eserim Seydimen ’de, daha çok 1980 ve sonrasını, kişisel gözlemlerim eşliğinde işlemeye çalışmıştım. İkinci kita...
2 yorum:
22 Eylül 2018

Feriz Bey, Barakların Göç ve İskân Hikâyeleri

›
Kitabın E-Kitap (PDF) Linki İçin Buraya Tıklayınız... Ön Söz Bu kitap ile “ Barak Üçlemesi ” tamamlanmış oluyor. Barak’a ilişkin ilk ese...
21 Eylül 2018

Davar Yaymak

›
Kuzu Kalkım Köyü - Suriye Davar Yaymak Kalkım Köyü - Suriye Barakeli'nde hayvan otlatmaya böyle denir, baharda özellikle bu ...

Katmer

›
Biraz malzeme israfını andıran abartılı katmerlere hiç gerek yok bence. Gaziantep - Barak'ın unu, zeytinyağı ve antep fıstığı kesmik (y...

Âcür ve Hıta

›
Âcür Dolması Hıta 'Âcür' der Barakeli'nin insanı dolması olana. Salatalık ve kabak arası bir sebzedir. Ancak çok ince ...

Yağlı Sörme

›
Barak'ta yaz mevsiminin en revaçta yemeklerindendir. Közlenmiş patlıcanın, sarımsak eşliğinde kıyılıp tereyağında köy yumurtasıyla muht...

Mercimekli Bulgur Pilavı

›
Bütün kırmızı mercimekle yapılan bulgur pilavı, bir Barak klasiğidir. Şimdi Türkiye ihtiyacını karşılayamıyor ama Barak'ta, eskiden mer...
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkımda

Fotoğrafım
tirekili
İşte bu bereketli topraklardan çıktık. Bu verimli toprakların ve güzel insanlarının hikâyesini yazmaya, anlatmaya ve çektiğimiz veya derlediğimiz fotoğraf ve videolarla tanıtmaya çalışıyoruz. Belki unuttuğunuz, belki kaybettiğiniz, belki arada bir hatırladığınız ve belki de hiç zihninizden atamadığınız o hasret dolu geçmişinizden, bugüne dair önemli yansımaları da olan hatıralar ve hikâyeler bunlar. Dr. Göksel Tiryaki
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.